15 Eylül 2015 Salı

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü etkinliği...




20 Eylül 2015'te, Harbiye'de, Lütfi Kırdar önünde, 10.000 bisikletli buluşuyor!

Siz de katılın!!!









1. etap... 09:00 - Merter İSPARK Çırpıcı Otoparkı | 2. etap... 12:00 - Lütfi Kırdar önü | 3. etap, 14:00 - Kadıköy İSPARK (İSKİ) yanı


Her yıl, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliğiyle, BM, AB ve belediyelerimizin katkısı ile düzenlediğimiz etkinliğimiz, bu yıl, İstanbul merkez, 30 temsilciliğimiz ve 1 şubemizin de katılımıyla gerçekleşecektir.

Amacımız, otomobilsiz bir gün yaşayabileceğimizi göstermek ve bu konuda farkındalık yaratmaktır. 

1. Etap öncesinde, İETT-İSPARK işbirliği ile düzenleyeceğimiz açılış ile dünyada bir ilk'i gerçekleştireceğiz. 

Eski bir İETT otobüsü, artık kapalı bisiklet otoparkı olarak bisikletlilere hizmet vermeye devam edecek. Koltuk yerine içeride bisiklet park üniteleri olacak ve bu park alanı, kamera ile izlenecek.

2. Etap'ta, kıtaları bisiklet ile aşacağız.

3. Etap'ta, Bağdat Caddesi'nde, tıkalı trafikte, en hızlı, en çevreci, en sağlıklı ve en pratik taşıtın, bisiklet olduğunu göstereceğiz. Trafiği tıkayan değil aksine çözen araç olduğu konusunda farkındalık yaratacağız.

Bu etkinlik, bir farkındalık gezisidir. Hızımız, 2. ve 3. etaplarda, 15 km.'yi aşmayacaktır. Bu tür gezilere, ilk kez katılanların, sadece 2. ya da 3. etap'a katılmasını tavsiye ederiz.

Güvenlik, önceliğimiz olacaktır. Görevlilerin uyarılarına uyulmasını rica ediyoruz.

İkili sürüş yapılması, güvenliğimiz ve grubun görüntüsü için önemlidir.
İkili sürüşlerde, arıza ya da kaza durumunda, arkadan gelen sürücüler, sağa ya da sola kaçarak kurtulabilmektedir. Kalabalık sürüşlerde ise bu pek mümkün olmadığından dolayı zincirleme kazalar da yaşanabilmektedir.

- KASK takılmasını önemle rica ediyoruz.

- 8 yaşından küçüklerin, katılmasını tavsiye etmiyoruz.

- 18 yaşından küçüklerin, velileri ile katılmasını rica ediyoruz.

- Bisikletlerinizin bakımını yaptırıp yola çıkmadan önce son kez lastik havalarını ve frenlerinizi kontrol etmeyi unutmayınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder